ترک ریتالین

ترک ریتالین

اشتراک بذار برای عزیزت ...

5/5 - (1 امتیاز)

ترک ریتالین

ریتالین که با نام متیل فنیدات نیز شناخته می شود، دارویی است که به منظور درمان بیش فعالی یا نقص توجه در کودکان و بزرگسالان توسط پزشک تجویز می شود. اگر این دارو طبق دوز تجویزی پزشک مصرف شود، مزایای بسیاری را به همراه دارد اما اگر فردی دست به مصرف خودسرانه دارو بزند و یا مصرف را برای مدت زمان طولانی ادامه بدهد، به آن اعتیاد پیدا خواهد کرد. اما آیا واقعا ریتالین اعتیاد آور است؟ برای ترک ریتالین چه باید کرد؟

ریتالین چیست؟

ریتالین به نوعی داروی محرک سیستم عصبی است که برای درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیسم عمل این دارو به این صورت است که عملکرد هورمون های دوپامین و نوراپی نفرین را در مغز مختل می کند، هورمون هایی که مسئول عملکردهایی مانند تمرکز، برنامه ریزی و حل مساله هستند که در واقع، ریتالین باعث می شود دوپامین بیشتری ترشح شود و فرد احساس سرخوشی بیشتری خواهد داشت.

ریتالین یک داروی درمانی است که اگرتحت نظر پزشک مصرف شود، می تواند به رفع علائم اختلال و بیماری کمک کند اما مصرف بیش از حد دارو عوارضی مانند خستگی، برهم خوردن تمرکز، بی خوابی، سرگیجه یا کاهش اشتها را می تواند به همراه داشته باشد. بدیهی است که اگر دارو بیش از حد مصرف شود و فرد احساس سرخوشی را تجربه کند، با گذشت زمان به مصرف این دارو اعتیاد پیدا می کند و دوز مصرف را افزایش خواهد داد.

روش های ترک ریتالین

مصرف هر چه بیشتر ریتالین قطعا می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد و فرد درگیر اعتیاد می شود، به گونه ای که بدن تحمل دارویی پیدا می کند و دوز مصرف باید افزایش پیدا کند. از آن جایی که ریتالین مستقیم بر روی فعالیت مغز و سیستم اعصاب مرکزی تاثیر می گذارد و فرد وابستگی جسمی و روانی پیدا می کند، ترک آن باید به صورت اصولی و در کلینیک یا کمپ ترک اعتیاد انجام شود و از درمان های خودسرانه یا ترک در منزل باید خودداری شود.

مطالعه مطلب
بهترین روش ترک شیره تریاک

مهم ترین مرحله ترک ریتالین، سم زدایی است که نیاز است فرد در کلینیک یا کمپ بستری شود تا مواد به صورت تدریجی از بدن دفع شود و بدن بتواند با شرایط جدید و عدم دریافت ریتالین کنار بیاید. توجه داشته باشید که این مرحله حتما باید تحت نظر پزشک طی شود تا از بروز عوارض پیشگیری به عمل آید.

مشاوره ترک ریتالین

افرادی که جهت ترک ریتالین به کمپ ترک اعتیاد آجودانیه مراجعه می کنند، به محض ورود تحت نظر تیم پزشکی و روانشناسی قرار می گیرند و وضعیت سلامت جسمانی و روانی آن ها به طور کامل بررسی می شود و سپس روش مناسب ترک با توجه به مواردی از قبیل: میزان دوز مصرف، مدت زمان مصرف، زمان آخرین مصرف و هم چنین شرایط جسمانی در نظر گرفته خواهد شد. هم چنین از آن جایی که مصرف ریتالین بر سلامت روانی تاثیر می گذارد و با تغییر در عملکردهای مغزی یا تغییرات خلق و خو همراه است، نیاز است فرد در طول درمان تحت نظر روانشناس باشد تا سلامت روانی نیز تضمین شود.

ترک رتالین نیز مانند ترک متادون نیازمند یک برنامه مدون و مشخص است که فقط از طریق مراجع معتبر قابل انجام می باشد.

خدمات کمپ آجودانیه در ترک ریتالین

هدف از ترک ریتالین در کمپ ترک اعتیاد این است که از بازگشت مجدد فرد به مصرف جلوگیری شود و فرد بتواند با سلامت روانی و جسمانی بیشتری به خانواده و جامعه برگردد و زندگی عادی داشته باشد. از جمله خدماتی که برای ترک ریتالین ارائه می شود، عبارت است از:

  • رفتار درمانی

در رفتار درمانی فرد با کمک مشاور یاد می گیرد تا رفتارهای نادرست خود را اصلاح کند و زمانی که آگاهی فرد بیشتر می شود و مهارت های کنترل رفتار را یاد می گیرد، مسیر ترک هموارتر خواهد شد.

  • رفتار درمان شناختی

یکی از موثرترین مشاوره ها در طول دوره ترک ریتالین، رفتار درمان شناختی است که کمک می کند فرد شناخت بهتری با محرک هایی که باعث می شوند به سمت مصرف کشیده شود، پیدا کند و معمولا فرد با تشویق هایی که برایش در نظر گرفته می شود، انگیزه بیشتری برای ترک کردن پیدا خواهد کرد.

  • درمان دارویی

در برخی موارد نیاز است درمان هایی دارویی برای فرد در نظر گرفته شود تا به کاهش علائم نیز کمک شود.

مطالعه مطلب
در زمان ترک متادون چی بخوریم؟

جلسات مشاوره می تواند به صورت فردی، گروهی و خانوادگی انجام شود تا اطرافیان فرد نیز آمادگی های لازم را کسب کنند. نکته مهم این است که مشاوره ها و مراقبت ها نباید تنها مختص زمان ترک باشد و بعد از مرخص شدن فرد از کمپ نیز باید ادامه پیدا کند تا از عدم بازگشت به سمت مصرف مواد اطمینان حاصل گردد.

ترک ریتالین چه مدت طول می کشد؟

مدت زمان ترک ریتالین به مواردی از قبیل مدت زمان مصرف، میزان دوز مصرف و هم چنین آخرین زمان مصرف بستگی دارد، به علاوه این که پارامترهایی مانند سن، وزن بدنی و متابولیسم بدن نیز در نظر گرفته خواهد شد. مدت ترک یا بستری شدن در کمپ، برای آن دسته از افرادی که دوزهای بالا مصرف داشته اند یا مدت زمان طولانی تری ریتالین مصرف کرده اند، به مراتب طولانی تر خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

فهرست مطالب

پذیرش اورژانسی و ارائه خدمات در این مرکز به صورت 24 ساعته می باشد و تیم درمان و پذیرش کلینیک ترک اعتیاد آجودانیه در هر ساعتی از شبانه روز آماده خدمت رسانی به بیماران و خانواده هایشان می باشند.

دوست داری از اعتیاد نجاتش بدی؟

همین حالا با ما تماس بگیر...
به بالای صفحه بردن