ترک نیکوتین

ترک نیکوتین

اشتراک بذار برای عزیزت ...

5/5 - (1 امتیاز)

ترک نیکوتین

نیکوتین، ماده سمی است که از گیاه تنباکو به دست می آید و اثر روان گردانی مستقیم بر روی مغز دارد. نیکوتین نیمه عمر یک ساعته دارد و زمانی که از طریق توتون یا تنباکو استعمال می شود، توسط شش ها جذب می شود و با وارد شدن به بستر خون، به مغز می رسد و به دلیل این که قند خون و ضربان قلب را بالا می برد، ریتم تنفس و وضعیت فشار خون تغییر پیدا می کند. توتون رایج ترین نوع نیکوتین است که در سیگار، قلیان و پیپ وجود دارد و امروزه شاهد آن هستیم که حتی نوجوانان هم به مصرف این نوع مخدر روی آورده اند. اما خوشبختانه روش هایی وجود دارد که در بهترین کمپ ترک اعتیاد به راحتی می توان مصرف این ماده مخدر و سیگار را کنار گذاشت.

در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی ترک نیکوتین بپردازیم.

نیکوتین چیست؟

نیکوتین ماده سمی است که از تنباکو به دست می آید، در حالت عادی بی رنگ است و زمانی که سوزانده می شود و در مجاورت هوا قرار می گیرد، بوی تنباکوی آن احساس می شود. تنها هشت ثانیه طول می کشد تا نیکوتین به مغز برسد و ماده ای به نام دوپامین آزاد شود و باعث احساس شادی و انرژی شود. ناگفته نماند که اثرات دوپامین طی دو ساعت از بین می رود و فرد بعد از آن احساس خستگی و بی حالی خواهد داشت.

زمانی که نیکوتین مصرف می شود، بعد از گذشت شش ساعت از سیگار کشیدن تنها حدود 031.0  میلی گرم از یک میلی گرم نیکوتین جذب بدن می شود و ما بقی آن به سه روش زیر از بدن دفع خواهد شد:

  • درصدی از آن توسط آنزیم های کبدی تجزیه می شود.
  • نیکوتین در شش ها متابولیزه می شود و به کوتینین و اکسید نیکوتین تبدیل می شود.
  • کوتینین و دیگر مواد باقی مانده نیکوتین، توسط کلیه و از راه ادرار دفع می شوند.
مطالعه مطلب
تفاوت کلینیک ترک اعتیاد با کمپ چیست ؟

ترک نیکوتین

اثرات مصرف نیکوتین

زمانی که نیکوتین مصرف می شود، اثرات آن تقریبا به تمام ارگان های حیاتی بدن می رسد و اگر فرد در مصرف این ماده زیاده روی کند، می تواند دچار نوعی مسمومیت شود که با علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، رنگ پریدگی، سردرد، افزایش فشار خون و یا عرق سرد همراه خواهد بود. مصرف بیش از حد نیکوتین هم چنین می تواند نظم خواب را بر هم بزند و به دلیل این که خواب وارد فاز عمیق نمی شود، فرد چندین مرتبه در طول شب از خواب بیدار خواهد شد.

اما مصرف نیکوتین می تواند عوارض و اثرات بلند مدتی را نیز به همراه داشته باشد. مانند: سرطان ریه، رحم، معده یا کلیه، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات تنفسی و بیماری های ریوی مانند برونشیت و یا مواردی مانند زرد شدن دندان ها یا تغییرات رفتاری و خلق و خو.

هر چه تحمل فرد نسبت به نیکوتین کمتر باشد، به سرعت در بدن سوخت می شود و فرد مجدد سیگار دیگری را روشن می کند. حتی خیلی از افراد سیگاری، صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب، سیگار روشن می کنند آن هم به این دلیل که اثرات نیکوتین در طول شب از بدن بیرون می رود.

روش های ترک نیکوتین

روش های مختلفی برای ترک نیکوتین وجود دارد، اما همه روش ها موثر واقع نمی شوند و ممکن است فرد مجدد به مصرف روی بیاورد. از این رو، بهترین اقدام برای ترک اصولی نیکوتین، استفاده از روش های روان شناختی به کمک مشاورین کمپ ترک اعتیاد می باشد. ترک نیکوتین در کمپ ترک اعتیاد آجودانیه با توجه به پارامترهایی مانند میزان دوز مصرف، مدت زمان مصرف و شرایط فرد در نظر گرفته می شود و فرد به محض ورود، تحت نظر تیم پزشکی و روانشناسی قرار می گیرد تا وضعیت جسمانی و روانی به طور کامل بررسی گردد.

مطالعه مطلب
مضرات سیگار برای بدن و مغز

ترک نیکوتین با درمان دارویی

توجه داشته باشید که درمان دارویی ترک نیکوتین حتما باید تحت نظر پزشک باشد و از مصرف خودسرانه باید خودداری شود. برخی از این دست داروها عبارتند از:

  • داروی بوپروپیون، که داروی ضد افسردگی است و اثراتی مانند نیکوتین دارد که سطح دوپامین را بالا می برد و می تواند به کنترل وضعیت یا افزایش وزن فرد بعد از ترک کمک کند.
  • وارنیکیلین، که از تاثیر نیکوتین بر روی مغز کم می کند، در نتیجه لذت مصرف نیکوتین کمتر خواهد شد.
  • نورتریپتیلین، این دارو عمدتا زمانی تجویز می شود که سایر داروها اثرات قابل قبولی را نداشته اند و مصرف آن باعث می شود فرد نیازی به مصرف نیکوتین پیدا نکند.

اشتاهات رایج ترک نیکوتین

یکی از اشتباهات رایج در ترک نیکوتین، این است که مصرف یک ماده را جایگزین نیکوتین می کنند که خود این ماده می تواند علائمی از اعتیاد و وابستگی را در فرد ایجاد کند. از جمله روش های اشتباه ترک این ماده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیگارهای الکترونیکی. این روش چندان بهداشتی نیست و حتی آسیب آن به مراتب می تواند بیشتر از سیگارهای معمولی باشد.
  • سیگارهای طعم دار. سیگار برگ و پیپ که طعم دار هستند و حتی می توانند اعتیاد آور باشند و مشکلات بیشتری را ایجاد کنند و این نکته را در نظر داشته باشید که این سیگارها نمی توانند باعث ترک نیکوتین شوند.
  • آدامس و آبنبات ترک سیگار. این قبیل محصولات مورد تائید سازمان غذا و دارو نیستند و باید از مصرف آن ها خودداری شود.
مطالعه مطلب
کمپ ترک اعتیاد یک ساله چیست ؟

علائم ترک نیکوتین

علائم ترک نیکوتین معمولا دو تا سه روز بعد از آخرین مصرف مشخص می شود و طی دو تا سه روز بعدی می تواند به اوج خود برسد و با علائمی مانند میل شدید به مصرف نیکوتین، مشکلات مربوط به تمرکز، استرس و اضطراب، افزایش اشتها یا افزایش وزن، تحریک پذیری، افسردگی، مشکلات خواب یا سردرد همراه باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

فهرست مطالب

پذیرش اورژانسی و ارائه خدمات در این مرکز به صورت 24 ساعته می باشد و تیم درمان و پذیرش کلینیک ترک اعتیاد آجودانیه در هر ساعتی از شبانه روز آماده خدمت رسانی به بیماران و خانواده هایشان می باشند.

دوست داری از اعتیاد نجاتش بدی؟

همین حالا با ما تماس بگیر...
به بالای صفحه بردن