یکی از راههای ترک اعتیاد در کشورهایی با آمار اعتیاد بالا، فرستادن به کمپ اجباری ترک اعتیاد است که شرایط خاصی برای پذیرش بیمار دارد. این کمپها برای خانوادههایی است که شرایط خاصی دارند و میخواهند فرد مورد نظر در خانواده اعتیاد را ترک کند. همانطور که از نام این کمپ مشخص است، افراد با میل خود به این کمپ ها وارد نمیشوند؛ اما تمامی امکانات و شرایط مناسب برای ترک آنها در کمپ ترک اعتیاد وجود دارد و تمامی بیماران دارای شرایط یکسان هستند و میتوانند از این امکانات استفاده کنند.
چه کسانی به کمپ اجباری ترک اعتیاد وارد میشوند؟
بهطور کلی، کمپ ترک اعتیاد اجباری برای افرادی که با میل خود و آگاهانه میخواهند اقدام به ترک کنند ایجاد نشده و بیمار معمولاً شرایط خاصی دارد که در ذیل به آنها میپردازیم:
- افرادی که اعتیاد شدید دارند و خانواده آنها نمیتوانند آنها را مجاب به ترک و رفتن به مرکز ترک اعتیاد کنند. در این شرایط، خانواده فرد میتوانند به دادستان مراجعه کرده و حکم بردن فرد به کمپ اجباری ترک اعتیاد را دریافت کنند.
- افرادی که بهعنوان فرد معتاد خطرناک در جامعه شناسایی شده و توسط نیروهای دولتی جمعآوری میشوند؛ سپس آنها را به کمپ اجباری ترک اعتیاد میفرستند.
لازم به ذکر است که در صورت نامناسب بودن وضعیت مالی خانواده فرد بیمار، دولت بخشی از هزینه کمپ ترک اعتیاد را میپردازد.
شرایط کمپ اجباری ترک اعتیاد برای پذیرش بیمار چیست؟
این کمپها تنها با دستور قضائی میتوانند اقدام به پذیرش بیمار از طرف خانواده کنند. در این شرایط، خانواده فرد باید به دادستان مراجعه کند و پس از دریافت حکم قضائی برای فرستادن فرد به کمپ، با اورژانس یا تیم اجباری اقدام خانواده تماس بگیرد تا فرد را به کمپ ببرند و برای ترک بستری کنند.
توجه داشته باشید که تنها بستگان درجه یک فرد بیمار یعنی پدر، مادر، خواهر، برادر و همسر قانونی او با داشتن مدارک هویتی معتبر میتوانند حکم فرستادن بیمار به کمپ اجباری را دریافت کنند.
معایب و مزایای ترک کردن در کمپ اجباری
ترک کردن در کمپ اجباری مانند هر روش دیگر مزایا و معایبی دارد؛ اما متأسفانه معایب این روش بیشتر از مزایای آن است. به این دلیل که اگر بیمار با میل خودش ترک نکند، ممکن است دوباره به اعتیاد دچار شود. همچنین از بزرگترین انگیزههای ترک کردن میل خود بیمار به ترک است و ترک اجباری دقیقاً بدون میل شخصی فرد و به اجبار انجام میشود که نمیتواند مانند ترک اختیاری نتیجه مؤثری داشته باشد.
آمار نشانمیدهد 85 الی 90 افرادی که در کمپ اجباری ترک اعتیاد نسبت به ترک اقدام کردهاند، دوباره به استفاده از مخدر روی آوردهاند و تنها 10 الی 15 درصد آنها موفق به ترک دائمی شدهاند. حتی بررسیها نشان داده است که افرادی که دوباره به اعتیاد دچار میشوند، مقدار مصرف مخدر آنها نسبت به دوره قبل از ترک بیشتر نیز شده است.
کمپ آجودانیه با بهکارگیری روشهای مدرن و علمی و استفاده از کادر مجرب و حرفهای، به بازگشت بیماران به جامعه و ترک همیشگی آنها کمک میکند. همچنین این کمپ به آموزش انواع مختلف مهارتهای ارتباطی به افراد بیمار طی روند بهبود خود میپردازد تا فرد پس از بهبودی بتواند جایگاه خود را در جامعه بازیابد و به زندگی برگردد.
از دیگر مزایای این کمپ ارتباط با بیمارانی با شرایط مشابه فرد بیمار و انگیزه گرفتن از یکدیگر است. این افراد بههیچعنوان به مواد مخدر دسترسی ندارند و با ارتباط با یکدیگر، احساس تنهایی نمیکنند و به اینترتیب روند ترک کردن سادهتر میشود.
خصوصیات یک کمپ ترک اعتیاد مناسب چیست؟
یک کمپ مناسب باید دارای کادر حرفهای، مجرب و صبور باشد تا به بیماران در نهایت خوش خلقی به در روند ترک کمک کنند. همچنین باید امکانات و تجهیزات مناسب در کمپ فراهم باشد و تمام بیماران بتوانند با شرایط یکسان از آنها استفاده کنند.
این کمپها باید تمامی نیازهای روانی بیماران را نیز در نظر بگیرند و با فراهمکردن امکان دیدار آشنایان و خانواده خود، به رفع حس تنهایی آنها کمک کنند.
بهطور کلی، کادر کمپ ترک اعتیاد باید به فرد در حال ترک به چشم یک بیمار نگاه کنند نه یک مجرم؛ و تمام تلاش خود را برای برگرداندن فرد به جامعه به کار بگیرند.
در کمپ ترک اعتیاد هیچگونه رفتار خشونتآمیزی نباید با فرد بیمار صورت گیرد و باید از روشهای علمی برای ترک استفاده شود. کمپهای غیرمجاز زیادی در این زمینه فعالیت میکنند که خانواده شخص بیمار باید با بررسی دقیق و تحقیق بسیار کمپ ترک اعتیاد مناسب را انتخاب کنند.
تفاوت کمپ ترک اعتیاد اجباری با کمپ ترک اعتیاد اختیاری
کمک گرفتن از این کمپها دو نوع روش مختلف برای کمک به ترک اعتیاد افراد است. کمپهای اختیاری معمولاً خصوصی هستند در حالیکه کمپ اجباری در هر دو نوع خصوصی و دولتی در حال فعالیت هستند.
همانطور که از اسم آنها نیز پیداست در کمپ اختیاری افراد با میل و اراده خود به این کمپ ها مراجعه میکنند و درمان خود را از سر میگیرند. این افراد نسبت به افراد تحت درمان در کمپ اجباری موفقتر هستند؛ زیرا اراده خود شخص در روند ترک نقش بهسزایی دارد و پس از درمان نیز، دوباره به اعتیاد دچار نمیشود.
در کمپ اجباری افراد یا توسط نیروهای دولتی جمعآوری و به کمپ فرستاده میشوند یا خانواده فرد بیمار با دریافت دستور از دادستان اقدام به فرستادن فرد بیمار به کمپ میکند.
کمپ آجودانیه با استفاده از روشهای کاربردی و علمی، کاملاً متفاوت با کمپهای اجباری عمل کرده و نتایج مؤثرتر و درخشانتری نسبت به ترک اجباری دارد. کادر حرفهای و ماهر کمپ آجودانیه آماده خدمت به بیماران عزیز و یاری به آنها با هدف تولد دوباره بیمار و ترک همیشگی مخدر است. افراد پس از اتمام دوره درمان و ترک دائم در کمپ آجودانیه، نقش فعال و مؤثری در جامعه خواهند داشت و مانند افراد دیگر سبک زندگی سالم را تجربه خواهند کرد.
کمپ ترک اعتیاد اجباری خصوصی و دولتی چه تفاوتی دارند؟
کمپ ترک اعتیاد اجباری در دو حالت خصوصی و دولتی اداره میشوند. در کمپ اجباری خصوصی، خانواده فرد کمپ و امکانات را انتخاب میکند و فرد بیمار را به کمپ منتقل میکند.
در کمپ اجباری ترک اعتیاد افراد بیمار توسط نیروهای دولتی به کمپ فرستاده میشوند و خانواده فرد در انتخاب کمپ دخالتی ندارد. بنابراین، خانواده بیماران با انتخاب کمپهای اجباری خصوصی، میتوانند بهترین کمپ را بررسی و انتخاب کنند.
نتیجهگیری
انتخاب کمپ مناسب برای ترک اعتیاد و بازگردانی شخص بیمار به جامعه اهمیت بسیاری دارد؛ بنابراین باید با تحقیق و بررسی در مورد کمپهای ترک اعتیاد، مناسبترین آنها را انتخاب کرده تا به سلامت شخص و تولد دوباره او کمک کنید. کمپ آجودانیه با استفاده از کادر مجرب و راه حلهای علمی، مفتخر به پذیرش بیماران عزیز و یاریرسانی به آنها با هدف بازگردانی آنان به جامعه است.
2 دیدگاه دربارهٔ «کمپ اجباری ترک اعتیاد»
بنده چندروز درکمپ بودم ازلحاظ روانی مراخیلی اذیت میکردند ایاوسایلی انان دارن برای شکنجه یا توهم فکری هست
سلام متوجه منظورتون نشدم