ترک پتیدین

ترک پتیدین

اشتراک بذار برای عزیزت ...

5/5 - (1 امتیاز)

ترک پتیدین

پتیدین، داروی ضد دردی است که در دسته شبه تریاک ها قرار می گیرد و در فرم آمپول و تزریقی موجود است و برای تسکین درد های متوسط و شدید استفاده می شود. این دارو تنها در برخی موارد توسط پزشک تجویز می شود و مصرف طولانی مدت آن می تواند اعتیاد آور باشد و منجر به بروز عوارض شدیدی شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی اعتیاد و ترک پتیدین بپردازیم.

پتیدین چیست؟

پتیدین، نوعی داروی مسکن است که در دسته مسکن های مخدر قرار دارد و به منظور تسکین درد، توسط پزشک تجویز می شود و مکانیسم اثر آن تا حدودی مشابه مورفین و اکسی کدون است. با این که قدرت اثر پتیدین، یک دهم مورفین است اما در بازه زمانی کوتاه تری اثر خودش را می گذارد و فرد وابسته مصرف می شود. از این دارو به عنوان داروی بیهوشی و هم چنین افزایش اثر داروی بیهوشی نیز استفاده می شود.

پتیدین در فرم آمپول و تزریقی تجویز می شود و مکانیسم اثر آن این گونه است که با مهار مسیرهای درد، احساس درد را از بین می برد، سیستم تنفسی را سرکوب می کند و فرد احساس خواب آلودگی خواهد داشت. تقریبا 10 تا 45 دقیقه زمان می برد تا دارو اثر کند و بعد از آن در تمامی بدن پخش می شود و از طریق ادرار نیز دفع خواهد شد. مدت زمان ماندگاری و تاثیر نیز در حدود دو تا چهار ساعت می باشد.

عوارض سوء مصرف پتیدین

بسیاری از افرادی که برای مدت طولانی پتیدین مصرف می کنند، بعد از مدتی نسبت به آن تحمل دارویی پیدا می کنند و باید دوز مصرف را افزایش بدهند تا دارو اثر کند. سرگیجه، خواب آلودگی، مشکلات تنفسی و افت فشار خون از جمله عوارض کوتاه مدت مصرف پتیدین هستند که می توانند زمینه ساز عوارض جدیدتری باشند. از جمله:

  • حمله قلبی
  • ناراحتی های کبدی
  • سکته مغزی
  • مشکلات گوارشی
  • اختلالات پوستی
مطالعه مطلب
تأثیر الکل بر قلب

متاسفانه بسیاری از افرادی که به مصرف پتیدین اعتیاد پیدا می کنند، بعد از مدتی به مخدرهایی مانند هروئین که ارزان تر هستند، روی می آورند. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که افرادی که فشار خون دارند، جراحی صفرا انجام داده اند، تجربه آسیب های مغزی داشته اند، به هیچ عنوان نباید این دارو را مصرف کنند.

اعتیاد به پتیدین

همان طور که گفتیم، پتیدین اثر مشابه مورفین دارد و مصرف آن در صورتی که بیشتر از میزان دوز تجویز شده توسط پزشک باشد،  می تواند منجر به وابستگی دارویی شود که این وابستگی می تواند جسمی و روانی باشد. افرادی از این دارو برای ایجاد حالت سرخوشی استفاده می کنند، باید این را بدانند که بعد از مدتی به آن اعتیاد پیدا می کنند و باید دوز مصرف خود را افزایش دهند. حتی در بسیاری از موارد، فرد به طور کاملا ناخواسته به این دارو اعتیاد پیدا می کند و تنها می خواهد که دردهای خود را تسکین بدهد که بازهم درگیر اعتیاد خواهد شد.

ترک اعتیاد پتیدین

نحوه ترک پتیدین

از آن جایی که اعتیاد به پتیدین عوارض جسمانی و روانی بسیاری را به همراه دارد، ترک آن باید در کلینیک یا کمپ ترک اعتیاد و تحت نظر تیم پزشکی و روانشناسی انجام شود و از خود درمانی یا ترک در منزل نیز باید خودداری گردد. افرادی که برای ترک پتیدین به کمپ ترک اعتیاد آجودانیه مراجعه می کنند، در ابتدا توسط پزشک مورد بررسی و معاینه قرار می گیرند تا وضعیت جسمانی و مواردی از قبیل مدت زمان مصرف، دوز مصرف و آخرین زمان مصرف بررسی شود و متناسب با آن برنامه درمانی پایه ریزی شود. این افراد هم چنین تحت نظر تیم روانشناسی قرار می گیرند تا از بروز عوارض روانی در طول درمان پیشگیری به عمل بیاید و این مشاوره حتی بعد از ترک نیز ادامه پیدا می کند تا فرد با سلامت روانی بیشتری به جامعه برگردد.

مطالعه مطلب
ترک الکل

سم زدایی، مهم ترین مرحله ترک پتیدین است که نیاز است فرد در کمپ یا کلینیک بستری شود و مدت زمان بستری بودن نیز به مدت زمان و میزان دوز مصرفی بستگی دارد و آن دسته از افرادی که سابقه مصرف طولانی تری دارند، به مراقبت بیشتری نیاز پیدا می کنند و مدت زمان بستری بودن شان نیز بیشتر خواهد بود. سم زدایی عمدتا به صورت تدریجی انجام می شود تا فرد به مرور به عدم دریافت دارو عادت کند و روش سریع برای آن دسته از افرادی مناسب است که برای مدت کوتاه یا در دوز پایین به این دارو اعتیاد پیدا کرده اند. اما در کل، سم زدایی تدریجی، روش ایمن تری برای ترک پتیدین به حساب می آید و به مرور شاهد رفع اعتیاد فرد خواهیم بود.

 

علائم و نشانه های ترک پتیدین

علائم مربوط به خماری پتیدین تقریبا 24 ساعت بعد از آخرین مصرف مشخص می شود و طی دو تا سه روز به اوج می رسد و ممکن است تا دو سه هفته نیز ادامه پیدا کند. در این بازه زمانی احتمال بروز هر گونه علامت جسمانی و روانی وجود دارد، از جمله:

  • دردهای عضلانی
  • بی خوابی
  • بی قراری و کلافه بودن
  • مشکلات گوارشی
  • تحریکات عصبی

ترک پتیدین چه مدت طول می کشد؟

مدت زمان ترک اعتیاد به این موضوع بستگی دارد که فرد چه مدت برای طی شدن دوره سم زدایی بستری شود که این هم به میزان مصرف و دوز مصرف بستگی دارد. افرادی که دوز مصرف شان پایین است، می توانند در عرض چند روز مصرف این دارو را کنار بگذارند، اما افرادی که سابقه مصرف طولانی تری دارند، معمولا دوره درمان شان یک تا دو هفته ادامه پیدا می کند.

مطالعه مطلب
ترک اعتیاد چند روز طول میکشد؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

فهرست مطالب

پذیرش اورژانسی و ارائه خدمات در این مرکز به صورت 24 ساعته می باشد و تیم درمان و پذیرش کلینیک ترک اعتیاد آجودانیه در هر ساعتی از شبانه روز آماده خدمت رسانی به بیماران و خانواده هایشان می باشند.

دوست داری از اعتیاد نجاتش بدی؟

همین حالا با ما تماس بگیر...
به بالای صفحه بردن