همه چیز در مورد ترک مورفین
مورفین یک نوع مخدر اپیوئیدی به حساب می آید که از تریاک استخراج می شود که در این مقاله به صورت کامل راه های ترک مورفین را بررسی کرده ایم. همین موضوع باعث میشود تا تاثیرات بسیار مخربی بر روی دستگاه عصبی مرکزی بگذارد. این مخدر بسیار اعتیاد آور است و باعث میشود تا فرد مصرف کننده وابستگی های جسمانی و روانی نسبت به آن پیدا کند. این مواد مخدر به سه حالت خوراکی، تزریق ( آمپول مورفین ) و شیاف وجود دارد.
البته تنها برای مصارف پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین علت استفاده خارج از دستور پزشک باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد خواهد شد. این وابستگی های جسمی و روانی بسیار شدیدی به مصرف کننده ها وارد می کند. در ادامه به بررسی عوارض مصرف مورفین و روش های ترک مورفین می پردازیم. با کمپ آجودانیه همراه باشید تا اطلاعات جامع و کامل تری به دست آورید.
عوارض مصرف مورفین
- عدم تمرکز کافی
- تنگ شدن مردمک چشم
- انقباض عضلات روده ها
- عدم هوشیاری
- عدم تحرک و تنبلی
- اختلال در فکر کردن
آیا ترک مورفین در خانه امکان پذیر است؟
در مرحله اول باید بدانید اعتیاد به مورفین بسیار شدید است و وابستگی های روانی و جسمی شدیدی ایجاد میکند. به همین علت به هیچ عنوان نباید به حالت خودسرانه در خانه و غیرتخصصی آن را مصرف کرد. زیرا عوارض جبران ناپذیری بر سلامتی مصرف کننده وارد می کند. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید به صورت خودسرانه اقدام به ترک معرفی نمایید. زیرا در این صورت عوارض جبران ناپذیر و شدیدی را تجربه خواهید کرد.
تشنج از عوارضی است که بعد از ترک مورفین در خانه به صورت خودسرانه در این افراد ایجاد می شود. نکته قابل توجه این است که ترک مورفین به حالت خودسرانه می تواند تشنج های مرگبار را را به وجود آورد. از دیگر عوارض ترک مورفین به صورت خودسرانه دردهای عضلانی_ استخوانی، گرگرفتگی، آشفتگی و …اشاره کرد. به همین دلیل توصیه میشود که برای ترک مورفین حتما به کمپ ها و کلینیک های معتبر مراجعه نمایید.
ترک مورفین در کمپ ترک اعتیاد آجودانیه
کمپ ترک اعتیاد آجودانیه یکی از کمپهای بسیار معتبر در شهر تهران است. امکانات بسیار خوبی به همراه پزشکان متخصص، روان شناسان، روان درمانان پرستاران بسیار مجرب و حرفه ای در این کمپ در حال خدمت رسانی به بیماران هستند .
برای کسب هرگونه اطلاعات بیشتری وارد سایت کمپ ترک اعتیاد آجودانیه شوید و با کارشناسان این مجموعه ارتباط برقرار کنید.
ترک مورفین چند روز طول می کشد؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که در ذهن بیماران ترک اعتیاد نقش می بندد این است که ترک مورفین چند روز طول می کشد؟
به طور کلی باید بدانید که برای ترک اعتیاد هر نوع ماده مخدری شرایط ویژهای در نظر گرفته میشود. در کمپ ترک اعتیاد آجودانیه درمان تخصصی برای بیماران با توجه به نوع ماده مصرفی، مدت زمان مصرف، سن بیمار و … در نظر گرفته می شود. گروه مشاورین و روانشناسان با تجربه در کنار روانپزشکان این فرصت را به بیماران میدهد تا علاوه بر ترک ماده مخدر در و درمان جسمانی بتوانند به درمان روانی خود هم بپردازند.
همان طور که میدانید مواد مخدر علاوه بر درگیر کردن جسم انسان، باعث اختلال در مغز انسان هم می شود. در نتیجه مشکلات روحی روانی به وجود می آید.
در کمپ ترک اعتیاد آجودانیه مشاوره هایی در مورد روان درمانی برگزار می شود تا بیمار بتواند از وسوسه مصرف مجدد بعد از ترخیص رها شود. در این صورت زمانی که بیمار دوره ترک اعتیاد را به پایان برساند، دیگر هیچ گونه وسوسه ای برای مصرف مجدد نخواهد داشت.
علت ترک مورفین زیر نظر کلینیک و کمپ های ترک اعتیاد
همان طور که در قسمت بالاتر هم برای شما توضیح داده ایم، ترک خودسرانه مورفین باعث می شود تا بیمار شرایط نابسامان و دردناکی را را به همراه عوارض بسیار شدید و جبران ناپذیری تجربه کند. گاهی این عوارض ممکن است به قیمت جان بیمار باشد، به همین علت است که توصیه می شود حتماً دوره های ترک مورفین حتما باید تحتنظر پزشکان متخصص و درمانگران انجام شود. در این صورت درد های مفصلی استخوانی را به طور شدید تجربه نخواهد کرد.
شما در مرکز ترک اعتیاد دولتی آجودانیه می توانید خیلی ساده و راحت بدون هیچگونه مشکلی اقدام به ترک مورفین می نمایید. به طور کلی ترک غیر اصولی مورفین باعث می شود تا بیماری دردهای عضلانی فوق العاده شدیدی را تجربه کند. ترک اعتیاد مورفین در کمپ ترک اعتیاد آجودانیه باعث می شود تا بیمار به صورت شبانه روزی تحت مراقبتهای ویژه قرار بگیرد.
مدت زمان ترک اعتیاد همبستگی به پارامترهای ماده اعتیادآور برای مصرف، مدت زمان مصرف، شرایط بیمار و … دارد. این موارد بعد از معاینه و مشاوره ها مشخص می شود.
نکاتی در مورد ترک مورفین
- مورفین باعث مسدود کردن سیگنال های درد می شود که از اعصاب به مغز می رسند، به این سبب باعث درمان دردهای بسیار شدید می شود.
- عوارض شایع مصرف مورفینشامل یبوست، حالت تهوع و خواب آلودگی است.
- مورفین ماده اعتیاد آور است. اگر این ماده برای درمان دردهای شدید و زیر نظر پزشک متخصص باید تجویز شود، مشکل خاصی به وجود نمی آید. زیرا در این صورت پزشک دوز مورفین مصرفی و مدت زمان مشخصی را تعیین می کند.
- توجه داشته باشید که هنگام مصرف مورفین از الکل استفاده نکنید، زیرا این موضوع احتمال بروز عوارضی مانند خوابآلودگی را تشدید می کند.
- نامهای تجاری مختلفی برای این دارو مانند MST، Zomorph، Sevredol، Morphgesic، MXL و Oramorph در نظر گرفته شده است.
کدام دسته از افراد می توانند مورفین مصرف کنند؟
برای درمان دردهای شدید بزرگسالان و یا کودکان می توانند مورفین استفاده کنند. اما باید بدانید که در این بین بزرگسالان، نوزادان، خردسالان و افراد مسن تر بیشتر دچار عوارض جانبی مصرف این ماده میشوند. البته باید بدانید که تمام این موارد باید زیر نظر پزشک متخصص از این ماده استفاده کنند. حال مصرف این داروی مسکن برای برخی از افراد هم به هیچ عنوان مناسب نیست. اگر هر کدام از شرایط زیر را دارید، پس از استفاده از این مسکن با پزشک خود مشورت کنید.
اعتیاد به الکل، مشکلات ریوی و تنفسی، سابقه حساسیت دارویی نسبت به هر نوع ماده ای، مشکلات غده فوق کلیوی، سطح تیروئید کم، مشکلات کلیوی و کبدی، پروستات بزرگ شده، فشار خون پایین، آسیب از ناحیه سر، ابتلا به بیماری که در نهایت باعث تشنج می شود.
بیماری ضعف عضلانی در دوران تلاش برای بارداری، بارداری و شیردهی مصرف مورفین توصیه نمی شود.
میزان مصرف مورفین
همان طور که گفتیم مورفین یک داروی تسکین دهنده است که باید توسط پزشک تجویز شود. میزان دوز مورفین مصرفی هم طبق نظر پزشک تجویز می شود. معمولاً متخصصین مورفین را جهت درمان دردهای بسیار شدید تجویز می کنند. میزان و نوع مصرف آن باید مطابق با دستورالعمل پزشکی باشد. شما میتوانید مورفین را بعد از صرف غذا یا میان وعده مصرف کنید. در این صورت احتمال بروز حالت تهوع و استفراغ کاهش پیدا می کند. در ادامه با کمپ آجودانیه همراه با بررسی انواع مختلف مورفین بپردازیم.
بررسی انواع مختلف مورفین
- قرص مورفین با اثربخشی سریع : این نوع قرص ها ۱۰، ۲۰ و یا ۵۰ میلی گرم مورفین هستند.
- قرص مورفین با اثربخشی آهسته: این قرص های مرفین هم حاوی 5،10،15،30،60،100 و یا 200میلی گرم مورفین هستند.
- گرانول : گرانولها ماده حل شدنی در آب هستند.
- شربت: شربت ها هم حاوی ۱۰ میلی گرم مورفین در یک قاشق ۵ میلی لیتر یا ۲۰ میلی گرم مورفین در یک میلی لیتر شربت هستند.
- شیاف: شیاف مورفین هم حاوی ۱۰ میلی گرم از این ماده است.
- آمپول: تزریق آمپول مورفین فقط در بیمارستان ها انجام می شود.
نکاتی بسیار مهم ترک مورفین
زمانی باید از شیاف مورفین استفاده کنید که قادر به بلع قرص و شربت نباشید. به طور کلی باید بدانید که تمامی قرص ها، شربت ها، آمپول و کپسول های مورفین اثربخشی بسیار سریعی دارند. معمولاً برای دردهایی از مورفین استفاده می شود که کوتاه مدت باشند. برخی از کپسول ها و قرص های مرفین و گرانول روند آهسته رهش دارند. به این صورت که پس از ۱۲ تا ۲۴ ساعت به آرامی در بدن ترشح می شوند. این نوع مرفین معمولاً اثر بخشی طولانی مدتی دارند، اما ماندگاری آن ها هم بیشتر خواهد بود که معمولاً برای دردهای مزمن از آن استفاده می شود. کپسولهای مورفین که اثربخشی آهسته تری دارند با نام تجاری MST Continus یا Morphgesic SRشناخته می شوند.
مورفین چند وقت یکبار باید مصرف شود؟
این موضوع بستگی به نوع مرفین تجویز شده توسط پزشک دارد. این دارو یک مسکن قوی است که می توان آن را در هر ساعتی از روز مصرف کرد. اما بهتر است که هر روز در یک ساعت مشخص آن را مصرف کنید. بهتر است دوز اول این مسکن در ساعت ۸ صبح و دوز بعدی در ساعت هشت شب مصرف شود. مدت زمان مصرف مورفین هم بستگی به نظر پزشک معالج دارد.
بسته به علت مصرف مرفین، ممکن است که افراد به صورت کوتاه مدت به آن نیاز داشته باشد. برای مثال ممکن است پزشک متخصص مورفین را برای چند روز یا چند هفته برای یک فرد که به تازگی عمل کرده است، تجویز نماید.
اگر مصرف داروی مرفین فراموش شود، چه اتفاقی می افتد؟
بستگی به نوع مرفین مصرفی دارد. اگر شما تنها مصرف یک دوز از مورفین را فراموش کردید در این صورت حتماً به بروشور دارو مراجعه کنید و از پزشک و داروساز در این رابطه مشاوره بگیرید. به هیچ عنوان جهت جبران دوز قبلی، ۲ دوز از مورفین را به صورت همزمان مصرف نکنید. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که مصرف داروی خود را فراموش می کنید، زنگ هشدار دهنده برای یادآوری مصرف دارو استفاده کنید. در مورد روش های دیگر یادآوری زمان مصرف داروها می توانید با داروساز مشورت کنید.
اگر مصرف دارو را متوقف کنیم، چه اتفاقی می افتد؟
زمانی که این دارو قوی به صورت بلندمدت مصرف شود قطعا بدن به آن عادت میکند و به نوعی وابستگی به وجود می آید. این موضوع معمولاً مشکل ساز نیست. اگر مصرف دارو به طور ناگهانی قطع شود ممکن است علایم ناخوشایند ترک و یا عوارض ترک به وجود بیاید. اگر شما تمایل دارید که مصرف این مسکن را متوقف کنید، ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید. برای جلوگیری از عوارض ناخوشایند ترک مورفین ممکن است در ابتدا نیاز داشته باشیم تا به کاهش تدریجی دوز مورفین مصرفی بپردازیم.
اگر به طور ناگهانی به قطع مصرف مورفین بپردازید، با علائمی مانند احساس آشفتگی، احساس اضطراب، تعریق و لرزش مواجه خواهید شد. به همین علت است که توصیه می شود به هیچ عنوان به طور خودسرانه مصرف مورفین را متوقف نکنید. اگر دارای شرایط زیر هستید حتماً با پزشک متخصص مشورت نمایید:
- اگر شما و یا کودک شما بیش از حد مورفین مصرف کرده است.
- در صورتی که نیاز است به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنید، به هیچ عنوان خودتان رانندگی نکنید. در این صورت میتوانید درخواست آمبولانس داشته باشید. یا اینکه فرد دیگری شما را به بیمارستان برساند.
- حتماً در این صورت بروشور بسته داروی خود را به همراه میزان باقیمانده از آن دارو با خود به بیمارستان ببرید. ممکن است نیاز باشد که پزشک به بررسی آن بپردازد.
چگونه از مورفین نگهداری کنیم؟
مورفین را باید به طور کاملا ایمن در منزل نگهداری کنید. آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید. به هیچ عنوان داروی خود را به افراد دیگر ندهید.
آیا می توان مورفین را همراه با دیگر مسکن ها مصرف کرد؟
مورفین را می توان به همراه پاراستامول، ایبوپروفن، آسپرین و … مصرف کرد و خطری ندارد. نکته قابل توجه این است که شما به هیچ عنوان نباید مسکن های حاوی کدئین را که بدون نسخه و یا با نسخه خریداری میشوند را همراه با این مسکن قوی مصرف کنید. مسکن های OTC وجود دارند که با مورفین شباهت دارند.در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی عوارض جانبی مفید بپردازیم.
عوارض جانبی مورفین و ترک آن
مصرف مورفین می تواند مانند داروهای دیگر باعث ایجاد عوارض جانبی شود. اما باید بدانید که بسیاری از افراد به این عوارض دچار نمی شوند. در این صورت عوارض جانبی جزئی را تجربه خواهند کرد. نکته قابل توجه این است که هرچه دوز مصرفی مسکن مرفین بیشتر باشد به همان اندازه هم احتمال بروز عوارض جانبی بیشتر خواهد شد.
عوارض شایع ترک مورفین
معمولاً عوارض جانبی شایع مورفین در بیش از یک نفر از هر ۱۰۰ نفر ایجاد می شود. در صورتی که هرکدام از عوارضی که برای شما نام می بریم، به وجود بیاید حتماً باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
- یبوست
- احساس خواب آلودگی و خستگی بیش از حد
- استفراغ و حالت تهوع
- سرگیجه و گیجی
- سردرد
- خارش و بثورات پوستی
اگر مرفین بیش از اندازه مصرف شود، چه اتفاقی می افتد؟
توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه مورفین میتواند خطرناک باشد. اگر شما به طور تصادفی بیش از حد ممکن مورفین مصرف کرده باشید، ممکن است دچار احساسات خوابآلودگی، سرگیجه و حالت تهوع شوید. حتی گاهی ممکن است هوشیاری خود را هم از دست بدهید. در این صورت حتما باید در بیمارستان درمان شوید. البته باید بدانید که مصرف بیش از حد مورفین باعث اوردوز می شود که در افراد مختلف، متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی واکنش آلرژیک بعد از مصرف مورفین اطلاعاتی به شما بدهیم.
درباره ترک ماری جوانا بیشتر بدانید
بررسی واکنش آلرژیک
گاهی هم ممکن است که مصرف مورفین واکنشهای آلرژیک مانند آنافیلاکسی را ایجاد نماید. البته باید بدانید که این موارد بسیار نادر است. هر کدام از شرایط زیر را احساس کردید، حتماً با اورژانس تماس بگیرید.
خس خس کردن سینه
احساس ایجاد مشکل در صحبت کردن و یا تنفس
داشتن تنگی نفس در قفسه سینه و یا در گلو
تورم در دهان و لب ها،صورت، زبان و یا گلو
اگر شما این موارد را در خود احساس کنید، ممکن است یک واکنش آلرژیک جدی را تجربه کرده باشید. در این حالت حتماً به درمان خود در بیمارستان نیاز خواهید داشت. توجه داشته باشید که این مواردی که برای شما نام برده ایم، جزء عوارض جانبی مصرف مورفین نیستند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع تری در مورد مورفین به دست آورید.
عوارض جانبی مصرف مورفین
یبوست
در این صورت حتماً از مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند، استفاده کنید. از جمله این موارد میتوان به سبزیجات، میوه و غلات اشاره کرد. سعی کنید هر روز 8 لیوان آب و مایعات غیر الکلی بنوشید. حتماً ورزش های ملایم و سبک انجام دهید. اگر با انجام دادن تمامی این کارها باز هم مشکل یبوست شما برطرف نشد، حتما با پزشک متخصص در این رابطه مشورت داشته باشید.
حالت تهوع و استفراغ
برای دوری از این نوع عوارض سعی کنید مرفین را همراه با غذا و یا میان وعده خود مصرف کنید. این عارضه معمولاً کوتاه مدت است و بعد از چند روز از بین میرود. اگر همچنان حالت تهوع و استفراغ در شما وجود داشت، در این صورت حتما با پزشک متخصص در رابطه با مصرف داروی ضد تهوع مشورت کنید.
احساس سرگیجه و یا خواب آلودگی
ممکن است در روزهای اول مصرف مورفین این عارضه برای بیشتر افراد به وجود بیاید، اما پس از گذشت یک الی دو هفته بدن به آن عادت خواهد کرد و این عارضه هم از بین میرود. در صورت ادامه دار شدن این روند با پزشک متخصص مشورت نمایید.
گیجی
در صورت احساس سرگیجه و گیجی با پزشک خود مشورت کنید، زیرا در این حالت ممکن است پزشک مجبور به تغییر دوز مصرفی شود.
سردرد
در این حالت سعی کنید استراحت بیشتری داشته باشید و مایعات بیشتری بنوشید. اگر سردرد شما طولانی شد، حتماً از پزشک و یا داروساز بخواهید که یک مسکن به شما تجویز نمایند. البته باید بدانید که معمولاً یک هفته پس از مصرف مورفین این سردردها از بین می رود. اما اگر بیشتر از یک هفته طول کشید، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
بثورات پوستی و خارش
بثورات پوستی و خارش هم بعد از گذشت مدت زمانی از بین خواهد رفت. اما اگر این علائم طولانی مدت شدند، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. زیرا ممکن است نیاز به مصرف مسکن دیگری باشد. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک هیچ نوع دارو و مسکن دیگری را همزمان با معرفی مصرف نکنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مصرف مورفین در دوران بارداری و شیردهی بپردازیم.
آیا می توان در دوران بارداری و شیردهی از مورفین استفاده کرد؟
به طور کلی باید بدانید که مصرف مورفین در دوران بارداری و شیردهی به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مقادیر کمی از مرفین به شیر مادر انتقال پیدا می کند. در نتیجه باعث مشکلات تنفسی برای نوزاد می شود. به همین علت است که نباید در دوران شیردهی هم از این مسکن استفاده کرد. در صورت بروز دردهای بسیار شدید در دوران بارداری، ممکن است پزشک از مسکن های دیگری با توجه به وضعیت مادر استفاده کند.
مورفین را با داروهای دیگر مصرف نکنید!
مصرف برخی از داروها به همراه مرفین باعث ایجاد تداخل و احتمال بیشتر بروز عوارض جانبی می شود. اگر داروهایی که در ادامه برای شما بیان میکنیم را مصرف می کنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
- داروهایی برای کمک به خوابیدن
- داروهایی برای رفع مشکلات روانی
- داروهایی برای کاهش اضطراب
- داروهایی برای درمان آلرژی
- داروهای برای فشار خون بالا
- داروهایی برای پیشگیری از تهوع و استفراغ
- داروهایی برای افسردگی
آیا ترکیب مورفین با داروهای گیاهی و مکمل ها مشکل دارد؟
به طور قطع نمیتوان گفت که مصرف داروهای مکمل هیچ گونه مشکلی به همراه مصرف مورفین ندارد. به همین علت بهتر است اگر شما از داروهای گیاهی، ویتامین ها و مکمل ها استفاده می کنید، حتما پزشک خود را در جریان این موضوعات قرار دهید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات جامع و کاملی در مورد مصرف مورفین و عوارض ترک آن به صورت خودسرانه به شما بدهیم. کمپ ترک اعتیاد آجودانیه یکی از کمپ های بسیار معتبر و شناخته شده در سطح تهران است. روانشناسان، روان درمان و پرستاران بسیار حرفه ای به صورت ۲۴ ساعته در کمپ ترک اعتیاد آجودانیه در حال خدمت رسانی به بیماران هستند.
در این صورت بیماران بعد از گذراندن دوره سلامت خود، دیگر هیچ گونه وسوسه ای برای مصرف مجدد نخواهند داشت. شما می توانید برای ترک مورفین و دیگر مواد مخدر به این کمپ مراجعه کنید. برای کسب هر نوع اطلاعات بیشتری در مورد کمپ ترک اعتیاد آجودانیه، وارد سایت مجموعه شوید و با کارشناسان مجرب آن ها ارتباط برقرار کنید.
امیدوارم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوب و مفیدی در مورد ترک مورفین به دست آورده باشید. در صورتی که سوالی ذهنتان را درگیر کرد می توانید از طریق صفحه پرسشهای متداول سوالات مختلف را بررسی بفرمایید.
2 دیدگاه دربارهٔ «ترک مورفین در سریع ترین زمان ممکن !»
سلام البته که خیلی بهتر هست برای ترک به مرکز مجاز و دلسوز مراجعه بشه تا بهتر و راحتر و ایمن تر مرحله ترک را به پیش برد و ولی بعضی مراکز هستن که سریع به فرد وابسته متادون تجویز میکنن که بسیار به نظر من اشتباه هست چون تجربه این موضوع را دارم عرض میکنم باید دوستان توجه کنن ترک متادون بسیار مشگل و طولانی مدت هست و باور کنید نسبت به ترک تریاک لااقل ده برابر سختر و طولانیتر هست حداقل ۶ ماه بیخوابی و عوارض جسمی داره حالا برای افرادی که واقعا امکان مراجعه به پزشک را ندارن باید عرض کنم تنها راه و بهترین راه ترک تدریجی هست با همان ماده ایی که مصرف میکنیدکمی و باید بدونید که زمانبر هست برای شروع ترک ۵۰ درصد مواد را یکجا کم کنید و ۵۰ درصد باقی مانده رو هر دو هفته ۱۰ الی ۱۵ درصد کم کنید
سلام
صحبت ایشون منباب اینکه در مراکزی بستری شوید که مجوز رسمی دارند را تایید میکنم و اینکه برای درمان حتما باید تحت نظر تیم متخصص درمان قرار بگیرید بخاطر اینکه اگر شخصی با یک روشی توانسته ترک کنه دلیل بر این نمیشود که تمامی افراد مصرف کننده باهمان روش بتوانند ترک کنند
هر فرد با توجه به خلق و خو های خود و مصرفی که داشته با یک شیوه خاصی می تواند ترک کند برای همین اصرار بر این هست که شما تحت نظر تیم متخصص و داخل یک مرکز خوب بستری شوید